Het Plan

De duurzame verbinding tussen stad en Rijn. Eén aantrekkelijke, hoogkwalitatieve en echt Arnhemse binnenstad creëren, die nadrukkelijk verbonden is met de Rijn: dát is het doel van de herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad. Met Het Kadehuis wordt daar een plek aan toegevoegd die een bestemming op zich is, waar creativiteit hoogtij viert en waar altijd iets te beleven valt.

Een leefbare buurt

Het Kadehuis wordt een plek voor alle Arnhemmers en krijgt een prettige identiteit en levendigheid. Het wordt een plek om plezierig te wonen, te werken en te ontspannen in een levendige en leefbare buurt. We maken met Het Kadehuis een nieuwe place to be in Arnhem bestaande uit 6 karakteristieke panden met een indrukwekkende eigentijdse architectuur. Met bruisende arcades waar gewerkt en genoten wordt. En met grote terrassen die nadrukkelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld, prachtig om te zien én goed voor de duurzame stad.

Zes Karakteristieke huizen, samen één

Aan de Nieuwstraat komt niet één langgerekt gebouw, maar verschillende ‘huizen’ naast elkaar. De uitstraling van de huizen verwijst naar bekende Arnhemse tradities. Elk huis krijgt een eigen karakter met een kenmerkende plint, een eigen gevelidentiteit en een unieke dakbeëindiging.De 6 ‘huizen’ vormen samen Het Kadehuis. Het onderscheid in materialisatie zorgt voor een gevarieerd gevelbeeld dat bijdraagt aan de stedelijke beleving van de plek. Het ontwerp is gedurfd, modern en opvallend zonder trendy te zijn.

Gezonde Mobiliteit

Het Kadehuis gaat voor duurzame en gezonde mobiliteit. Het plan is om voor Het Kadehuis een Mobiliteitshub te creëren. Daarmee willen we autogebruik minimaliseren en elektrisch rijden promoten. Deelmobiliteit van (elektrische) auto’s en fietsen voor bewoners en omwonenden past bij het stedelijke en vernieuwende karakter van Het Kadehuis. Daarnaast wordt gezonde mobiliteit gestimuleerd door fietsbereikbaarheid en een goed toegankelijke gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond. Zo dragen wij bij aan een autoluwe en duurzame zuidelijke binnenstad. Het Kadehuis wordt overigens gebouwd op een ondergrondse autostallingsgarage voor de bewoners.